Ahşap Ev, Kütük Ev

Yangın ve Ahşap Evler Hakkında Bilgi

Ahşap Evleri Tanıyalım

Uyum içinde yaşamak herkese iyi gelir. Şehirde yaşayanlar tatilde köylerine gittiklerinde, daha dinç hissettiklerini ifade ederler. Köy evleri, insanı fizyolojik ve psikolojik açıdan onarır. Bunun birincil sebebi köy evlerinde genellikle kullanılan, ahşaptır. Kagir evler yani taş ve tuğla kullanılarak yapılan evlerin insanda bıraktığı izlenim ne yazık ki kötüdür. Araştırmalar gösteriyor ki, ahşap yapılar, betonarme evlerden daha güçlüdür. Burada güç ile ifade edilmek istenen hazır ahşap evlerin deprem gibi ciddi risk taşıyan doğal afete karşı bile dirençli olmasıdır. En kötü yapılan ahşap evler bile, gücünden ödün vermezler. Bu sebeple, ahşap yapılara karşı duyulan güven zaman içinde hızla artmaya başlamıştır.

 

Ahşap Ev Risksiz Midir?

Ev satın alırken yahut yaptırırken insanlar hep garanti bir söz duymak isterler. Netlik içeren ifadelerden uzak durmaya çalışsak da ahşabın koruyabilme özelliğini öteleyemezdik. Hazır ahşap evler üzerine yapılan en kötü kurguda dahi ahşabın hafif bir malzeme olması tüm sorunların önüne geçer. Ev, ahşap malzemeden yapıldığında daha özel bir kategoride değerlendirilir. Bu göz önünde bulundurularak ortaya bir fiyatlandırma çıkarılır. Satılık ağaç ev fiyatları günümüz gelir seviyesine oranla biraz yüksekte kalır. Ahşap evlerin birden çok avantajının olması bu yapıların maliyetini görmezden gelmenizi sağlayabilir. Ağaç evlerin hayatınıza katacaklarına odaklanarak bakmak, ücret kısmındaki soru işaretlerinizi yok eder.

 

Ahşap evler genellikle dağ üzerine konumlandırılır. Yeşilin bol olduğu yerde rahat nefes alınması mümkündür. Doğru nefes enerjinizin de artmasını sağlar. Hazır ahşap evler sağladığı özellikleriyle bir zinciri andırırlar. Enerji, sağlık, oksijen terimleri birbirleri ile bağlantılıdır. Halkanın parçası olan bu kelimelerin yaşamdaki yeri çok mühimdir. Woodlife yaşayan ve temiz evleri müşterileriyleriyle buluşturur. Satılık ağaç ev fiyatları belli bir aralıkta seyreder. Yorgunluğu minimum düzeye indirebileceğini vaat eden ahşap evlerin düşük maliyetli olması sizce de şaşırtıcı olmaz mıydı?

 

Tarihi Yaşatan Yapılar

Ülkemizde tarihe göğüs germiş yapıların çoğu ahşaptır. Yalnızca küçük restorasyon çalışmaları ile günümüze uyarlanmışlardır. Sizlerde evlerinizin uzun süre dayanıklı kalmasını istemez misiniz? Woodlife ahşap ev tasarımı ve yapımı konusunda iddialıdır. Çocuklarınıza miras kalacak olan hazır ahşap evler, geleceğinizi de hazırlar. Doğadan ilham alarak hayata geçirdiğimiz projeler sahiplerinin mutluluğuna vesile olmaktadır. Ahşap yapılar Anadolu’da çok sayıda bulunmaktadır. Tarihi yaşatan bu yapıların yeri doğadır. Ahşabı doğal ortamından koparmadan işlemek güzel sonuçlar verecektir.

 

Yangın ve Ahşap Yapılar

Ahşap ev tercih edenlerin en çok araştırdığı konulardan biride, ahşabın yangına karşı ne derece dayanıklı olduğudur. Ahşap çatılar yangın esnasında 1 saate yakın ayakta kalabilme direnci gösterirler. Ahşap evde yaşayan insanların bu bir saatlik süre içinde canlarını kurtarmak için zamanları vardır. Her türlü ihtimalin göz önünde bulundurularak yapıldığının altını çizmekte fayda var. Woodlife imzalı hazır ahşap evler, doğanın cömertliğini insanla paylaşmaktadır. Hayallerinizi hayatla buluşturmak için Woodlife sizleri bekliyor.